Πληροφορίες

Η αγάπη μας στην παράδοση σε συνδυασμό με μια ανοιξιάτικη βόλτα στην ορεινή Ζιά της Κω, είκοσι χρόνια πριν, ήταν η κύρια αφορμή για το ξεκίνημα του «Ωρομέδοντα».

Πορευόμαστε με πάθος όλα αυτά τα χρόνια με γνώμονα πάντα τις παραδοσιακές γεύσεις του νησιού. Το μεγάλο στοίχημά μας όμως, ήταν και είναι να διαφυλάξουμε τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής των φαγητών ψήνοντας στον ξυλόφουρνο και χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά υλικά.

Πλιγούρι παραδοσιακά μαγειρεμένο με χοιρινό λίπος που το φτιάχνουμε από ντόπιο χοιρινό κρέας, τυρί κατσικίσιο της Κω που το κάνουμε εμείς «κρασάτο», χορτόπιτα πάντα με ευφάνταστους συνδυασμούς υλικών που ξαφνιάζουν όλα τα γούστα, κατσικάκι -από παραγωγούς του χωριού -γεμιστό με ρύζι και άρωμα κανέλας που σιγοψήνεται όλο το βράδυ στον ξυλόφουρνο, μπακλαβάς του «γάμου» και πολλά πολλά ακόμη!

Με συνεχή αγώνα, μεράκι και παρά τις πολλές δυσκολίες καταφέραμε να κερδίσουμε το στοίχημά μας μαζί με την εμπιστοσύνη του κόσμου και να φτάσουμε σε ιδιαίτερα τιμητικές διακρίσεις ξεκινώντας από την Ιταλία (Europe award in Rome 2005, Βραβείο Ελληνικής κουζίνας 2010 (χρυσοί σκούφοι), Aegean Cuisine 2011, 2015, 2017), Καλύτερη παραδοσιακή ταβέρνα 2012-2013).